dimecres, de setembre 10, 2008

Benidorm mon amour

Dimecres passat, de camí cap a Altea (una citat glamurosa com moltes altres on em toca fer feina), vaig topar de ple amb Benidorm.

Benidorm mola un ou. Perquè afrontem-ho, és el més similar a Manhattan que hi ha a espanya, sobretot si t'hi topes de nit. De fet va encara més enllà, perquè no és que tingui un gran skyline, sinó que és exclusivament un skyline. Original de collons. És el tipus de paisatge urbà que t'apareixia a l'horitzó dels videojocs de cotxes de la Super Nintendo, fins i tot tenen un gratacels acabat en forma de fletxa amb bandes lluminoses de color blau on segurament a les nits hi ha un replicant dient que ha vist coses meravelloses i donant-li la vara a en Harrison Ford.

De dins també té el seu encant. Si, hi he estat, però també tinc excusa.

Quan la meva avia en va fer 75 tot el clan dels Perifollos (això és una altra història) ens vam presentar al seu hotel de l'inserso a Benidorm city. Va ser una gran sorpresa, i també vam decidir que la última perquè de tanta emoció va anar d'un pel que no ens quedem sense matriarca.

La qüestió és que tot i ser el que és, no està tant malament. Diguem que està ben portat. Per a un canetenc que es passava les nits de cap de setmana de la seva adolescència a Calella (Calella-de-la-costa pels de Can Fanga) Benidorm representa l'expressió màxima del bon gust pel que fa al trinomi playa-sol-sangria (y olé). Sobretot perquè han aconseguit que la ciutat sigui productiva més enllà dels tres mesos d'estiu gràcies al turisme geriàtric.

Així com els locals d'oci nocturn de Calella havien de comptar amb menors d'edat per subsistir fora de temporada, a Benidorm han trobat una opció més rentable i còmode. Només et cal un petit local amb llums de colors i un home orquestra (piano casio XXL + micròfon) que toqui pasodobles i llavors els yayos es posen a ballar i lligar entre ells. Omples igual i no tens nens vomitant al carrer ni insultant-se amb els segurates.

Per desgràcia la setmana passada vaig passar de llarg de la ciutat i vaig acabar allotjat a l'Albir, dins el terme municipal d'algun lloc, al flamant hotel Rober Palas. Per què batejar-lo Robert Palace si total no és pronuncia així?

3 comentaris:

Jose ha dit...

doncs no te mala pinta l´hotel

A vore si fas nit a Valencia la proxima vegada que no es benidorm ni Alltea pero tenim furritis i meravellos kebabs que et donaran per a contar mil histories

Escolta, 23 de setembre Crocop vs Overeem¡¡

Flanagan ha dit...

El 24 d'octubre segur que hi passo, que n'hi ha un que es casa.
Per cert, que www.crocop.de ja no chuta igual, avia'm on collons veig el combat...

Anònim ha dit...

Mira, tinc un carret de fotos d'Altea per pujar al Flickr...

A Calella dels alemanys haurien de copiar el business model de Benidorm (o de Calp), riuriem mes.