dimecres, de juliol 25, 2007

Culture Shock! (by the yonki)

M’he trobat un llibre al carrer del costat de casa: Culture Shock! Spain, A Guide to Customs and Etiquette. L’he obert a l’atzar i m’ha sortit l’apartat Socializing, sub-apartat Spanish Neighbours:

For example, should you suddenly develop a violent pain in your stomach and retire to your bed wondering how to get hold of a doctor, your wife need only to mention your “problem” to your Spanish neighbours. You will probably be overwhelmed with their “attentions”. Not only will they send their son running to fetch a doctor, but they themselves are quite likely to wander into your bedroom to asses your condition, and offer sympathy in the form of a bottle of whiskey.

Estoooo... o sigui que a Espanya per cridar al metge la gent fa servir nens en comptes del telèfon, i si et fa mal la panxa et regalen una ampolla de whiskey...
Estem parlant d’una paya nascuda a Singapore, de pare Belga i mare Russa, que després de viure 20 anys a Espanya diu que només chapurreja el castellà. Potser no és la més indicada per escriure un llibre com aquest. Sobretot si ho aprofita per justificar el seu alcoholisme.

5 comentaris:

Puji ha dit...

No m'estranya que després hi hagi maletesos amb els guiris. Si és que avui dia qualsevol gilipolles pot escriure un llibre.

Roi ha dit...

uala!
no se perquè, m'he imaginat l'escena en blanc i negre, amb el nen amb pantalons curts corrent per carrers empedrats plens de sis-cents aparcats, molt bucòlic.
ara que hi penso...es podria utilitzar l'expressió "full of shit" per descriure aquest llibre...?

Flanagan ha dit...

Si, no té preu.

Cel.lia ha dit...

de que año dices que es??

Flanagan ha dit...

First published in Great Britain 1993 by Kuperard. Vam tenir les olimpiades abans d'aprendre a fer servir el telèfon.